Az iveco Magyarországtól vásároltam!

Miért döntöttem az iveco Magyarország mellett, és miért kéne Neked is

Az iveco Magyarország az egyik legelterjedtebb teherautókat és haszongépjárműveket forgalmazó cége, pontosabban a magyar viszonteladó, akiktől hivatalosan tudunk vásárolni. Én tőlük szereztem be ezúttal a legújabb kisbuszunkat, de korábban már volt tapasztalatom a teherautók terén is több éve dolgozva sofőrként. Hogy mit tudok róla elmondani, azt máris olvashatjátok tovább, szerintem megéri, hogyha valaki még nem ismeri annyira a céget. Persze állandóan látjuk a márkát az utakon, nincs olyan nap, hogy ne jönne szembe az emberrel egy iveco szállítóeszköz, azonban kevesen tudják népszerűségének okát. Én most erről szeretnék írni, mivel szerintem megéri megismerkedni ezzel a gyártóval, én még nem csalódtam benne, és remélem ez így is fog maradni a későbbiekben. 

Az iveco Magyarországon ezért is olyan népszerű

Az iveco Magyarország egy olyan cég, ami minden tekintetben a maximumot képes nyújtani felhasználói számára. Hogy mire is gondolok itt pontosan? Hosszasan sorolhatnám. Kényelem, biztonság, környezetbarát megoldások, remek márkaszerviz. De bontsuk le ezeket részleteire, és leírom azt is, személy szerint melyik szempontokat és funkciókat tartom a leginkább lényegesnek. 

iveco-Magyarorszag_pic3

Kezdjük is rögtön a kényelemmel. A kényelem számomra, és szerintem gyakorlatilag minden sofőr számára nagyon fontos aspektus, ami miatt megéri egy márkát választani, még ha semmilyen más szempontból nem is kiemelkedő az. Azért ez az iveco Magyarországról messze nem mondható el, csupán azt mondom, hogy a kényelemnek fontosabb a szerepe, mint azt gondolnánk. Azért sofőrként az ember nem csak napi két-három órát kell, hogy egy székben üljön, sokkal inkább nyolc-tíz, gyakran még ennél is több órát. A pihenés sem az igazi, hogyha valamilyen külföldi úton csak cserélgetve halad a kocsi, és egy hálófülkében kell feltöltődni. Annak a minősége is nagyon fontos tehát, nem csak a vezető ülésé. Ráadásul igen korlátozott az az idő, amikor az ember fel tud állni, egy kicsit ki tudja nyújtóztatni elfáradt végtagjait. 

A kényelem része maga az ülés, egy iveco Magyarország termékében azért mindig több ponton állítható ülések vannak, amivel tökéletesen be lehet állítani az ülés mélységét, magasságát és távolságát a kormánytól, illetve természetesen a háttámla dőlésszöge is változtatható. 

Az vezetőülésnél nagyon fontos szempont az is, hogy kényelmesen tudjon dolgokat tárolni az ember. Férjen oda innivaló, szendvics, lehessen a telefont biztonságosan elhelyezni, hogy fel lehessen venni kihangosítva vagy fülhallgatóval. 

A  hálórészen persze azt várja el az ember, hogy kényelmes legyen a matrac, és a közlekedés közben ne essen le lehetőség szerint. Itt sem árt azért egy kis rakodó felület, meg jó lenne egy kis privát szféra, de azért ez utóbbi nem minden esetben kivitelezhető tökéletesen. Ha pedig még olvasólámpa is van, az már maga a tökéletes alvásra alkalmas terület. 

Az iveco Magyarország modelljeiben ezek nagyrészt megtalálhatók, az újabb modellek mindegyike tökéletesen hozza a tőle elvárt minőséget, sőt túl is szárnyalja azt. 

Az iveco Magyarország és a biztonság

Második szempontként a biztonságot hoznám fel. Az újabb modellek mindig a legmodernebb vezetést segítő biztonsági berendezésekkel vannak felszerelve. Ezek a járművek már csak nagyságuknál fogva is igen veszélyesek, úgyhogy ha egy teherautóval kerülünk balesetbe, ott valaki sérülést fog szenvedni, és ezért minél jobban ügyelni kell a biztonságra. Ez persze főleg a sofőr feladata, hogy legyen ott fejben, tudjon minden szabályt, legyen kellően körültekintő, és sohase gondolkozzon forró fejűen. Másodsorban pedig a gyártó feladata is, hogy segítse a gyors fékezés lehetőségét, a reakcióidő ugyanis nem minden. A legújabb iveco Magyarország által gyártott modellek már minden tekintetben biztonságosnak mondhatók. Különböző menetsebességeknek megfelelő utat figyelő rendszerek találhatók bennük, automatikus lassítás, bizonyos esetekben fékezés, automata ablaktörlés is segíti a munkát. Emellett néhány esetben még követési távolságot is az útviszonyoknak megfelelően képesek tartani, és az oldalvonalhoz is igazodhatnak automatikusan. A sofőr válláról nem veszik le száz százalékosan a terhet ezek a rendszerek, mégis hatalmas segítséget jelentenek. 

iveco-Magyarorszag_pic3

Az iveco Magyarország és a környezetbarát megoldások 

Az iveco Magyarország különösen ügyel a környezetbarát megoldásokra, ami nekem személy szerint is mindig szimpatikus volt, most ezért választottam kisbusznak is ezt a márkát. Sok gyártó nem fektet ennek a szempontnak kellő figyelmet, ami szerintem nagy hiba, hiszen néhány év is sokat számít, amíg élhető marad a környezetünk, és ebben mindenkinek szerepe van. A cégeknek különösen oda kell figyelnie a megfelelő működésre. 

Az iveco Magyarország felszereltsége

Végül egy-két mondat erejéig megemlíteném a márkaszervizet is, amit az iveco Magyarországon is kínál. Egyben egy vizsgaközponttal is van itt dolgunk, és persze alkatrészekben és szakértelemben sincs itt hiány. Emellett kiemelhető még a cserekocsi rendszer is, úgyhogy ide bárki fordulhat, aki az iveco Magyarországnál vásárolt.