Teherautó bérlés kölcsönzés a Határautónál

A teherautó bérlés kölcsönzés előnyeiről és hátrányairól

Mind magánemberként, mind pedig vállalkozás esetében érdemes lehet igénybe venni a teherautó bérlés kölcsönzési lehetőségeit. Hogyan is zajlik azonban ez a folyamat, és hogyan lehet egyáltalán bérelni, mik a kölcsönzés feltételei, kinek és mikor éri meg? Ezeket a kérdéseket szeretném most megválaszolni, persze csak nagyvonalakban, hiszen minden eset egyedi, és mindenkinek megvan a maga válasza egy-egy kérdésre. Ettől függetlenül, még laikusoknak, vagy vacillálóknak, remélem, tudok egy kis segítséget nyújtani a választás tekintetében. 

A teherautó bérlés kölcsönzésnek megvannak a maga feltételei, amivel jó, ha tisztában vagyunk. Először is fontos, hogy legyen valaki, aki rendelkezik a megfelelő vezetői engedéllyel, és legalább 21 évesnek lennie kell a vezetőnek, akkor is, ha megvan már a jogosítványa. A konkrét bérléshez mindenképpen vigyük magunkkal a jogosítványunkat, a személyi igazolványunkat, és egy kaukció fizetésére is számítanunk kell ekkor már. 

teherautó-bérlés_pic3

Persze a fenti információk elsősorban a magánszemélyek esetében érvényes, cégeknek és jogi személyeknek valamivel több papírmunkára lehet számítani, azonban most ezt is megnézzük, hogy mindenki felkészülten érkezhessen a teherautó bérlés kölcsönzéshez. Hogyha tehát valaki cég nevében vagy jogi személyként szeretne bérelni, akkor cégkivonatot kell magával vinnie, ennek az érvényességi ideje mindig három hónap, tehát ennél régebbi irat nem lehet. Kelleni fog még egy aláírási címpéldány is, a bélyegző, illetve, akárcsak a magánszemélynél, az aláírónak kellene fognak a személyes okmányai. És persze itt is szükség lesz kaució fizetésére. Ha pedig mindezzel megvagyunk, már vihetjük is a járművet. 

A teherautó bérlés kölcsönzés feltételei

A teherautó bérlés kölcsönzés ára

Mennyibe kerül konkrétan egy teherautó bérlés kölcsönzés és mit tartalmaz a bérleti díj? 

A teherautó bérlés kölcsönzés során számítanunk kell rá, hogy a bérleti díj nem tartalmazza az autópálya-díjakat, így azokkal saját magunknak kell elszámolni, természetesen parkolási és tankolási költségekről sem fog tudni gondoskodni, és az esetleges szabálysértések esetén is a kölcsönző személynek kell állnia a díjakat. Talán egy kicsit kevésbé egyértelmű, de mivel a Határautóról van szó, tudnunk kell azt is, hogyha a kerékguminak a bérlés során baja esik, annak a javítási díját is állnunk kell, ez azonban mégis érthető, hiszen a biztonságos vezetés a vezető feladata. 

Amit azonban tartalmaz az ár, és így nem nekünk kell róla gondoskodni, az a megfelelő állapota a járműnek, ami a teherautó bérlés kölcsönzés esetén nagyon fontos, hiszen általában nagyobb mennyiségű rakományt visz az ember, és hosszabb utakra kell elindulnia, így mindenképpen egy megbízható, és jó állapotban lévő járművet érdemes ilyenkor igénybe venni. A kölcsönző cég folyamatosan karbantartja a modelleket, évszaknak megfelelő kerékgumikat szolgáltat, tartalmazza a bérleti díj az adók költségét, a kötelező biztosítást és 300km-es futásteljesítménnyel számolnak egy napot. Egyébként egy nap nem reggeltől estig tart, hanem 24 órán át, így akár „két nap” is tudjuk használni a járművet egynapi bérleti díjjal, hogyha arra van szükség rövid idő alatt, például egy költözés vagy két fuvar esetén.

Igyekeztem minden fontos információt leírni, azonban érdemes mindenképpen átolvasni az oldalon feltűntetett szabályokat és információkat is. Érkezzünk felkészülten a bérléshez, így minden a legnagyobb rendben fog zajlani. A Határautó oldalát innen lehet elérni: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/

teherautó-bérlés_pic2

Mit kell még tudni a teherautó bérlés kölcsönzésről? Előnyök, hátrányok, íratlan szabályok

A teherautó bérlés kölcsönzésről még tudni érdemes, hogy van néhány íratlan szabálya azért, amit be kell tartanunk. A tankot olyan állapotban várják vissza, mint ahogy nekünk is átadták, az embernek ki kell tisztítania természetesen az utasteret és a rakodóterületet is. Ne hagyjunk személyes tárgyakat, szemetet a teherautó bérlés kölcsönzés során a járműben. 

A teherautó bérlés kölcsönzés persze sok előnnyel rendelkezik, egyetlen hátránya, hogy nincs birtokunkban a nap végén egy ilyen sokat érő teherautó, azonban nem is mindig van rá szükség. A teherautó bérlés kölcsönzés egyszerű és gyors, nem kell saját karbantartásra, kerékcserére, vásárlási díjra, biztosításra pénzt szánnunk, és nem szükséges egy ilyen nagy jármű eltárolása sem, ami mondjuk a fővárosban igen nehézkes lenne. A teherautó bérlés kölcsönzéssel szerintem csak jól járhatunk, a feltételeknek nem olyan nehéz megfelelni, az árak teljesen korrektek, és a Határautó oldalán a választással sem lehet gond, ugyanis minden modellről találhatunk képeket, részletes leírást és persze a bérlési díjak is fel vannak tűntetve. A teherautó bérlés kölcsönzés során tehát mindig el vagyunk látva információval, a bérlés feltételei mindig tiszták, nincsenek beugratók, és mindig éppen olyan fajta teherautót tudunk használni, amire szükségünk van. Szerintem már csak ezért is megéri a kölcsönzést választani. A környezetvédelemről pedig nem is beszéltünk, pedig az is fontos aspektusa a bérlésnek, még ha nem is mindenkinek ez az elsődleges szempont a választás során.