Platós teherautó bérlésének menete, avagy a legjobb opció vészhelyzet esetén

A platós teherautó bérlése, avagy egy igazán jó megoldás

Miután az adott helyzetet figyelembe vettük és alaposan átmérlegeltük, úgy gondoltuk mindenképpen az a legjobb megoldás, hogy ha a kedves nagyszüleinket minél hamarabb leköltöztetjük a vidéki kis lakásunkba alaposan felszerelve élelmiszerekkel és mindenfajta létszükségletű dologgal, egészen addig, amíg lemegy a járvány. Hiszen úgy láttuk, hogy a fennálló helyzetre való tekintettel sokkalta biztonságosabb vidéken lakniuk, mint itt fent Pesten. Miután mindezt eldöntöttük és alaposan mérlegeltünk gyorsan igénybe vettük a platós teherautó bérlésének szolgáltatásait. Mivel maximálisan fel van szerelve az adott nyaralónk így csupán arra volt szükségünk, hogy a megfelelő mennyiségű élelmiszert feltárazzuk és minél hamarabb le tudjuk költöztetni őket vidékre. Így gyorsan felkerestünk egy kölcsönző szolgáltatást és egy platós teherautó bérlésére esett a választásunk. Az alábbiakban ennek a menetéről szeretnék rövid leírást adni.

A platós teherautó bérlés menete

Az egész folyamat valójában igazán egyszerű menettel bír. Mindössze annyi az elsődleges feladatunk, hogy online utána kutatunk annak, hogy a városunkon esetleg a kerületünkön belül, hol van lehetőség az adott autó igénybe vételére, amely jelen esetben a ponyvás teherautó bérlése. Itt úgy gondolom, több szempont alapján is érdemes tájékozódni és semmiképpen sem csak egy véleményre hagyatkozni, mert egy vélemény alapján könnyen „,megüthetjük a bokánkat”. Ajánlatos utána nézni az adott cégek kínálatának már előre, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol található a számunkra megfelelő autó. Gyakorta előfordul ugyanis, hogy egy adott autó kölcsönző cég, csakis egy autó típusra van specializálva, és ez bizony a platós teherautó bérlésnél nem mindegy. Illetve szerintem nem árt a cégről és a szolgáltatásáról adott értékeléseket és véleményeket is átolvasni, mivel ezek általában alapvetően igaz képet adnak a valóságról és a felmerült negatív tapasztalatokról. Hozzá tenném, hogy az is gyanús lehet, ha abszolút nem találunk negatív visszajelzéseket, ugyanis akkor elképzelhető, hogy törlik az ilyen jellegű hozzászólásokat a valóság ferdítésének az érdekében.

A kölcsönzés mente rendkívül egyszerű. Miután megtörtént az online lecsekkolása a helynek, el kell látogatni a helyszínre, ahol a kiválasztott autót kaució és kölcsönzési összeg lerakása után, azonnal igénybe is lehet venni. Itt szerződéskötés keretein belül előre meg határozzuk azt, hogy hány napra szól a platós teherautó bérlés, azaz meddig vesszük igénybe a járművet és, hogy napi hány kilométert lehet megtenni a járművel és annak túllépésének az esetében erre mennyit kell ráfizetni kilométerenként. Amennyiben ezek a kérdések tisztázódtak semmi sem állhat útjában az autó kölcsönzésének. Amint pedig ez a folyamat megtörtént már útnak is indulhatunk az újdonsült teherautónkkal.

Fontos megemlíteni, hogy a platós teherautó bérlésének a visszaszolgáltatási menete is ugyanilyen egyszerű, mint a kölcsönzésé.  Miután vissza visszük a kölcsönzés lejártával az autót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk) visszakapjuk a kaució összegét és már végeztünk is a folyamat egészével. Akit bővebben érdekelne az autó kölcsönzés menete és lehetőségei az bátran látogasson el a http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/ weboldalára, ahol bővebb tájékoztatást nyújtanak a ponyvás teherautó bérlés szolgáltatásáról.

 Személyes tapasztalatok a platós teherautó bérléséről

Számunkra ténylegesen hatalmas segítséget jelentett a teljes folyamatban a platós teherautó bérlése. Hiszen alapjaiban könnyítette meg a teljes folyamat egészét, így pedig mindössze pár óra alatt meg tudtuk oldani a teljes folyamat lebonyolítását. Ugyanis ennek az opciónak a segítségével folyamatosan tudtuk hordani le a cuccokat kocsival a vidéki házunkba, így az időnket is mi magunk osztottuk be, illetve mondanom sem érdemes anyagi szempontból is sokkalta jobban jöttünk ki, mivel abszolút magunknak oldottuk meg a teljes folyamatot.

Én személy szerint minden költözésen illetve ilyen rendkívüli esetekben drasztikus lépésen gondolkozó embernek meleg szívvel ajánlom a platós teherautó bérlésének a szolgáltatását, ugyanis nagyon meg tudja könnyíteni az adott eset teljes folyamatát a folyamat elejétől egészen a végéig. Mindenképpen úgy gondolom, hogy érdemes az adott. szolgáltatást igénybe venni, hiszen nagyon nagy segítséget tud jelenteni az ha nem kell másokra támaszkodnunk ilyen esetben, hanem minden szempontból támaszkodhatunk a saját erőnkre és kompetenciánkra, mivel ebben az esetben úgy hiszem a legfontosabb dolog az abszolút extra mindent felül író gyorsaság volt.