Miért az Aristont választottuk?

Az Ariston ismertsége

Nem mondhatnám, hogy gyakran töprengek olyasmiken, hogy miért is ismert annyira egy olyan márka, mint az Ariston. Pedig, ha belegondolunk, nem indokolt feltétlenül, hiszen biztos, hogy nem mindenkinek van pont Ariston gépe otthon. Leélhetsz egy egész életet anélkül, hogy használnád a termékeiket, számos alternatíva van. De általában mégsem így alakul. És ez itt a lényeg. Mondhatnánk, hogy azért ismert annyira a név, mert évtizedek óta tömik az agyunkat reklámokkal, de nem ez az oka. Persze a népszerűsítésben ez is segít, de valójában ennek is történelmi hagyománya van. Ugyanis az Ariston messze nem most jött le a falvédőről.

Ariston és az átörökítés

Tudtad például, hogy mindjárt 100 éves lesz a cég? Hát azért, az nem semmi! EZ amúgy egy érdekes adaléka az elektronikus, illetve építőiparnak, a nagyobb nevek, amiket ismerünk mind közel 100 éve léteznek ilyen olyan formában, hasonlóan a nagyobb autómárkákhoz. Mert persze sokszor mondogatjuk, hogy felgyorsult világ, kapkodás meg miegyebek, de ez más dolgokban is leképződik. Például abban, hogy ami tudást nagyszüleinktől megkapunk, nem minden esetben releváns. Az utcanevek meváltoztak, az autókat már nem úgy kell meghekkelni házilag, számítógépek tekintetében pedig pont, hogy fordítva működik a megsegítés. Régen azonban ez nem így volt. Az öregek el tudták mondani, hogyan kell hámba kötni a lovat, mivel jó etetni, ha azt mesélték, milyen egy nagyváros, a nagyja még igaz volt ötven évvel később is. Ez mára kiveszett az életünkből, generációról generációra már elavul a tudás, sőt, annál is gyorsabban. De olyan kivételes márkanevek esetében, akik száz éve tartják magukat a piacon és nyújtanak minőségi szolgáltatást, mégis érvényes még ez a régi jól bevált átörökített tudás. És ilyen név az Ariston is.

Az Ariston rövid története

Mint oly sok más gyártó, az Ariston sem rögtön ezen a néven kezdte és nem azonnal villanybojlerek gyártásával tört be a piacra. 1930-ban egy Merloni névre hallgató olasz indította el a cég elődjét és nemes egyszerűséggel mérlegeket készített. Az első bojler 30 ével később, 1960-ban gurult le a gyártósorról, de tíz éven belül már bevéste a nevét az olasz piacra és ringbe is szállt a nemzetközi elismerésért.

A kilencvenes években rendszerváltásnak hála a cég betört Kelet-Európába, felvásárolt egy gyártósort Indiában, egy gyárat telepített Kanában. Megindult a terjeszkedés. A felvásárlások, terjeszkedések folytatódtak a kétezres években és folytatódnak napjainkban is. Annak rendje és módja szerint. Ám a cég nem csupán nő, de a minőségre is ügyel, többször is díjakat nyertek termékeikkel.

Az Ariston termékek

Az Ariston legismertebb és legfőbb termékei két csoportra oszlanak. Gázkazánok és bojlerek. A kazánok között csak kondenzációs készülékeket találunk, ám ezen belül igen széles a kínálat. Akad kombi készülék, mely nem csak a fűtést, de a használati melegvíz ellátást is magára vállalja. Találunk tárolós kialakítást, beépített termosztátot, de akár válogathatunk a kialakítás alapján is egészen letisztult modern vagy fekete készüléket is.

A villanybojlerek közt is kedvünkre válogathatunk. A nagyobbak közt is 50-80-100 stb literes kialakítások közt böngészhetünk, így tényleg csak annyi a kérdés, hogy nekünk mire is van szükségünk. A kisbojlerek közt is többféle űrtartalommal találkozunk, ahogy alsó és felső szerelés közt is választhatunk minden esetben. Megfelelő választékért Magyarországon érdemes a hazai Ventilnél körülnézni: https://www.ventil.hu/ariston-gazkazan.

Miért jó az Ariston?

Azért a közel 100 éves fennállás egy cégnél sokat jelent. A vállalati kultúrába épült be maga a minőség, hiszen folyamatosan, évtizedeken át oda kellett figyelni a tervezésnél, gyártásnál, felmérésnél ahhoz, hogy a piacon hasznos és sikeres termékeket áruljanak. Emellett a formatervezésben azért nem lehet megtagadni az olasz gyökereket. Azon felül, hogy egy átlagos háztartás biztosan talál a kínálatukban olyan eszközöket, amikre szüksége van és az igényeinek tökéletesen megfelelnek, a dizájnt is kiélvezhetjük.

Szerencsére a mai technika már lehetővé teszi, hogy az igazán modern kazánok és bojlerek, ne fessenek rútul. Egyre kisebbek, egyre kompaktabbak. LCD kijelzőjük kifejezetten felhasználóbarát és egyszerű kezelni, akár online is csatlakozhatunk a vezérlőkhöz, ráadásul gyönyörű formatervezett kialakításuk miatt kifejezetten beleillenek egy szépen berendezett térbe. Nem feltétlenül kell őket elrejtenünk külön kazánházba, gépészeti helységekbe, amit a padláson, pincében választottunk le. Már olyan csendesek és olyan letisztultak ezek a berendezések, hogy nyugodt szívvel hagyhatjuk meg őket akár a szoba közepén, nappaliban vagy a folyosón is. És nem, arra sincs szükség, hogy beépített szerény mögé dugjuk őket, ahogy az régebben a gázórákkal gyakran megesett társasházi lakások előterében.

Úgyhogy bátran ajánlom az Ariston termékeket bárkinek, aki most keres kazánt vagy bojlert. Van választék, jó a minőség, szép a kivitelezés és mindig akad garancia. A többi már csak az egyéni szükségleteink és ízlésünk kérdése.